State of Grace

ALLT FÖR DIG

Kulit.se är en kultur-, hälso- och livskvalitémässa på webben.

Öppen året runt! Vi finns här för dig!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Carina

Hansson

 

Affärsidé

Hej och välkommen till State of Grace!

 

Jag heter Carina Hansson och bor på Solgården i byn Gillberga, Ruda i Högsby kommun. Jag erbjuder utbildning inom personlig och andlig utveckling. Syftet med min verksamhet är att hjälpa människor att finna sig själva. Det finns många vägar till självkännedom och alla når fram till målet till slut, men det finns en väg som kan förkorta tiden så att du kan nå till målet snabbare, om du väljer det själv. För mig är denna väg ”En Kurs i Mirakler” / ”A Course in Miracles”.

 

Det är härligt att få möjlighet att starta studiecirklar inom personlig och andlig utveckling och jag har arbetat med detta på min fritid under många år i samverkan med studieförbundet NBV Sydost. Kombinerar gärna med utbildningar i Vedic Art som är helt underbart. Kontakta mig för rådgivning eller om du vill delta i en studiecirkel inom något av de områden jag arbetar inom samt för priser och övriga upplysningar.

 

 

Hemsida

 

State of Grace

Blogg

Carina bloggar

E-post

carina.b.hansson@gmail.com

Tele nr

0491-222 11

Adress

Solgården 124 Gillberga

Postadress

570 76 Ruda

På Kartan

Klicka här

Målgrupp

Privat/företag/organisationer

En Kurs i Mirakler

Jag har hittat en väg som passar mig och kanske finns det fler som är nyfikna på den vägen. Det är boken "En Kurs i Mirakler" / ”A Course in Miracles” som öppnat mina ögon. Så här beskrivs kursen: ”Detta är en kurs i mirakler. Det är en obligatorisk kurs. Endast tidpunkten när du ägnar dig åt den är frivillig. Fri vilja innebär inte att du kan fastställa läroplanen. Det innebär endast att du kan välja vad du vill läsa vid en given tidpunkt. Kursen syftar inte till att lära ut kärlekens mening, för den ligger bortom det som kan läras ut. Men den syftar till att ta bort de blockeringar som hindrar medvetenheten om kärlekens närvaro, som är ditt naturliga arv. Motsatsen till kärlek är rädsla, men det som är allomfattande kan inte ha någon motsats.

Denna kurs kan därför sammanfattas mycket enkelt på detta sätt:

 

Ingenting verkligt kan hotas.

Ingenting overkligt existerar.

Häri ligger Guds frid.

 

En kurs i mirakler är en av de mest uppmärksammade och tongivande böckerna inom new age som handlar om hur vi genom träning kan genomskåda den illusoriska verkligheten och nå fram till vårt naturliga tillstånd av kärlek.

 

Jag håller studiecirklar i En Kurs i Mirakler, så varmt välkommen att höra av dig! Planerar en djupgående kurs till hösten 2012.

Kvinnocirkel

Hej alla gudomliga kvinnor!

 

Studiecirkeln ”Personlig utveckling och kvinnoskap” är en betydelsefull cirkel för många kvinnor.

 

Tanken är att vi kvinnor träffas och ägnar oss åt samtal, frågor i vardagen som vi kanske kan hjälpas åt att se på ett annat sätt, tända ljus och ibland göra små övningar, meditationer, lyssna på musik och slappna av från stress i vardagen. Inga krav eller prestationer, bara vara... det räcker gott. Det finns säkert fler bra saker som vi kvinnor kan hjälpa varandra med och vi kommer att få stor tillit till varandra eftersom allting stannar inom gruppen. Alla bidrar på sitt sätt och alla delar med sig av sina unika gåvor. Under cirkelns gång lär vi oss att stärka oss själva och andra kvinnor och att utvecklas tillsammans. Obs. Sluten grupp, d.v.s. inga nya deltagare tas emot efter påbörjad cirkel.

 

Det är en kraftfull och stärkande cirkel där deltagarna får stor tillit till varandra. Fantastiskt!

 

En grupp är inne på termin 2 och pågår nu. Hör av dig om du vill vara med i en ny grupp.

 

Vedic Art

Vedic Art grundar sig på 17 principer som medverkar till att vi kan ta fram vår kreativitet, kraft och kunskap som finns inom oss själva. Begreppet Veda kommer från den forntida indiska kulturen och betyder kunskap om konst eller skapande.

 

När vi målar är vi närvarande i nuet och upplever frihet, kunskap och glädje. Du kan gå en kurs utan att ha någon erfarenhet alls av att måla, bara en inre längtan att få uttrycka dig. Det är fullkomligt kravlöst, det finns inget rätt eller fel sätt att skapa och ingen blir bedömd. Istället kan du uppleva frihet från begränsningar, skaparkraft och djup lycka. En känsla av att du är ett med det du har skapat – ett personligt möte mellan skaparen och skapelsen.

 

Jag erbjuder grundkurser (inga förkunskaper krävs) och fortsättningskurser på lördagar och söndagar året runt enligt överenskommelse med intresserade deltagare. För närvarande håller jag grundkurs i Kalmar och nästa tillfälle är söndagen den 1 april. Om ni är en grupp som vill gå en grundkurs på annan ort, kontakta mig gärna med förslag. Det går bra att börja när som helst, för du får principerna och målar helt i din egen takt.

 

Välkommen!

 

Att växa som människa

Välkommen på en ny studiecirkel som handlar om att växa och utvecklas som människa. Den riktar sig till dig som vill lära känna dig själv och skapa ett bättre liv för både dig och de människor du möter. Uppnå större balans och närvaro, känn dig lyckligare och friare. Bli tryggare och modigare, mindre sårbar och mer spontan och kraftfull. Kom om du känner att du vill något mer med dig själv och med ditt liv. Alla delar med sig av sina erfarenheter och vi inspireras av olika böcker t.ex. ”Att välja glädje” av Kay Pollak och ”En Kurs i Mirakler” samt annan litteratur, musik och filmer som inspirerar oss. Studiecirkel startade den 11 mars 2012 och pågår ca 5 söndagar i vår.

 

Välkommen att höra av dig om du vill delta i en ny grupp.

Välkommen till Solgårdens sommartorp!

i byn Gillberga, Ruda

Välkommen att hyra Solgårdens Sommartorp! Stugan har 5 bäddar, kök med bänkspis, mikrougn, kyl, WC/dusch, tv och öppen spis, plus Friggebod med 2 bäddar. Stugan ligger på en äng utmed väg 34, ca 5 km från Högsby och 2 km från Ruda (mataffär). Badsjö ca 6 km från Ruda. Fiske i Emån ca 1 km (fiskekort). Husdjur: Ja. Rökning: Nej. Slutstädning ansvarar hyresgästen själv för.

 

Värd: Carina & Hans Hansson, tel. 0491-222 11, 070-662 22 11

carina.b.hansson@gmail.com

 

Om så önskas finns möjlighet att prova på att måla Vedic Art eller få information om övrig kursverksamhet. Mer information på www.stateofgrace.n.nu

 

Välkommen med din bokning!

 

 

www.kulit.se - portalen för kultur hälsa och livskvalíté e-post: info @ kulit.se tel 070-652 74 73 Postadress: Sommarvägen 24 572 63 Oskarshamn