Zonica

ALLT FÖR DIG

Kulit.se är en kultur-, hälso- och livskvalitémässa på webben.

Öppen året runt! Vi finns här för dig!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Janet

Westling

 

Affärsidé

Att arbeta med zonterapi och klassisk homeopati. Att sprida kännedom, förståelse och kunskap om zonterapi och klassisk homeopati som behandlingsform. Att uppnå acceptans för zonterapi och klassisk homeopati som behandlingsformer.

 

Hemsida

 

Zonica

E-post

info@zonica.se

Tele nr

070-734 69 09

Adress

Björnbacka, Björngatan 7

Postadress

572 32 Oskarshamn

På Kartan

Klicka här

Målgrupp

Privat/företag/organisationer

Zonterapi

Ingen vet med säkerhet var zonterapin först uppstod, men man vet att den bl a funnits i Kina, Indien, bland indianerna i Amerika och i Egypten. Bilden här intill visar en målning från läkarnas gravkammare i Saqqara och vi kan se hur en zonterapibehandling kunde gå till för ca 4300 år sedan. Den moderna zonterapin ”återupptäcktes” av den amerikanske öron- näsa- halsläkaren William Fitzgerald och vidareutvecklades av hans elev , massösen Eunice Ingham och det är efter hennes rön vi fortfarande arbetar idag.

Reflexzonerna - en karta över kroppen

Zonterapi kan liknas vid en kraftig massage under fötterna och härifrån når man hela kroppen. Kroppen kan ses som en karta över kroppen där varje reflexzon på fötterna motsvarar ett område eller ett organ i kroppen. Genom att behandla dessa reflexzoner med en kraftig massage ger man kroppen impulser att själv läka ut det som ska läkas.

De homeopatiska medlen

De homeopatiska medlen kommer från växt-, djur-, och mineralriket. Exempel på homeopatiska medel kan vara Arnica (slåttergubbe), Calendula (ringblomma), Apis (bigift), Aurum (guld) och Ferrum (järn). Medlen förekommer oftast som piller eller tabletter, men finns även i flytande form. Medlen förekommer också i olika styrkor – potenser. Som klassisk homeopat ger man endast ett medel i taget. Medlen tas fram individuellt för varje person där stor vikt dels läggs vid symtombilden, men också vid vad det är för person man har framför sig.

Homeopati

Homeopatin grundades av den tyske läkaren Samuel Hahnemann (1755-1843), men dess rötter går tillbaks till Hippocrates och Paracelsus. Ordet homeopati är sammansatt av de grekiska orden homoio, vilket betyder liknande och pathos som betyder lidande. Inom homeopatin kallas detta för likhetsprincipen och den utgör grunden för hur homeopatin fungerar. Man talar ofta om att ”lika botar lika”. Rent praktiskt innebär det att en människa som är sjuk och uppvisar en symtombild, kan bli botad av ett medel, som hos en frisk människa framkallar liknande symptom.

 

www.kulit.se - portalen för kultur hälsa och livskvalíté e-post: info @ kulit.se tel 070-652 74 73 Postadress: Sommarvägen 24 572 63 Oskarshamn